Potrebujete pomoč?

Zahvaljujemo se vam za izkazan interes za izdelke VELUX. Za dodatno pomoč poglejte na pogosta vprašanja ali nas kontaktirajte preko spodnjih povezav.

Splošni pogoji poslovanja

Spodaj so navedeni splošni pogoji poslovanja, pod katerimi bo VELUX Slovenija d.o.o., Ljubljanska c 51A, 1236 Trzin, DŠ: 88149161, Matična: 5933951, tel. 01-724-68-68, fax. 01-724-68-69 (v nadaljevanju poimenovana »VELUX«) obdelal in sprejel vaša naročila za izdelke v tej spletni trgovini. Spletna trgovina je prirejena za prodajo fizičnim osebam in dokumenti, ki izhajajo iz nakupa preko te spletne trgovine ne ustrezajo zahtevam za poslovanje med podjetji. Zato ne prevzemamo nobene odgovornosti pri drugačnem izpolnjevanju podatkov kot tako kot je zahtevano. Naslednji pogoji so zavezujoči, zato jih pazljivo preberite; predvsem določbe, ki obravnavajo cene, pogoje dostave, odgovornost, pravico do odstopa in posledice odstopa.

Te pogoje dopolnjujejo veljavni zakonski predpisi o pogodbah za dostavo blaga končnim potrošnikom.

Če imate kakršno koli vprašanje ali pomislek, se obrnite na VELUX.

Če želite nadaljevati z naročilom, se pomaknite navzdol do konca zaslona, preberite pogoje in na koncu kliknite na gumb POTRDI NAROČILO in potrdite, da sprejemate te pogoje.

Pogodba o prodaji in dostavi je sklenjena med vami in družbo VELUX.

Za oddajo naročila in sklenitev pogodbe morate biti stari vsaj 18 let.

Vaše naročilo bomo obravnavali ne glede na kraj vašega stalnega prebivališča. Blago bo dostavljeno na naslov, ki ste ga navedli znotraj Slovenije.

Vaše naročilo bomo obravnavali le, če boste pri oddaji naročila sprejeli naslednje:

  • splošne pogoje poslovanja,
  • cene in stroške, kot so navedeni v tej spletni trgovini in na naročilu,
  • da lahko za namene obravnave naročila shranimo podatke o vašem imenu, priimku, naslovu, telefonski številki in elektronski pošti,
  • da pri obravnavi naročil posredujemo podatke o vaši kreditni kartici,
  • da bo ta pogodba sklenjena v skladu z zakonodajo Slovenije.

Kako preverim ali je bilo moje naročilo sprejeto?

Po prejemu vašega naročila vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o naročilu. Pravno zavezujoča pogodba je sklenjena, ko prejmete naše potrdilo o naročilu. Vaše naročilo bomo obravnavali kar se da hitro. Če je izbrano blago z oznako standardni izdelek ga boste običajno prejeli v 5ih delovnih dneh, oz. ostalo blago v 20ih delovnih dneh.

V primeru plačila s kreditno kartico vam bomo potrdilo naročila poslali šele po odobritvi vaše kreditne (pozorno preberite spodnji točki "Koliko stane blago?" in "Kako plačam?"). Če potrdila naročila ne prejmete v razumnem času, se obrnite neposredno na nas. Vaše naročilo želimo obravnavati hitro in brez nepotrebnih zamud, ne moremo pa prevzeti odgovornosti za razmere, ki so posledica težav ali okvar na elektronskih komunikacijah.

Koliko stane blago?

Kupnina je veljavna cena, navedena v tej spletni trgovini v času oddaje vašega naročila. Cena naročenega izdelka, morebitni dodatni stroški in celoten znesek vašega nakupa bodo vedno navedeni na naročilu in potrdilu naročila.

Kam dostavljamo?

Ta spletna trgovina omogoča nakup naših izdelkov strankam v vseh državah EU. Če naročate zunaj države Slovenija in želite, da vam izdelke dostavimo v državo Slovenija, upoštevajte navodila na strani naslova za obračun. Če želite, da vam izdelke pošljemo v drugo državo, obiščite eno od naših drugih trgovin. Seznam trgovin VELUX si oglejte na naslovu www.veluxtrgovina.si. Veljajo lahko posebna določila in pogoji.

Kako plačam?

Za izdelke, ki so označeni z oznako » standardni izdelek« je plačilo po povzetju ali s karticami: VISA, MASTERCARD ali MAESTRO. Za ostale izdelke pa je plačilo le s kartico. Navesti boste morali številko vaše kartice, datum veljavnosti in trimestno varnostno številko. Ti podatki so poslani prek visoko zaščitene povezave neposredno v banko, kjer se preveri veljavnost vaše kreditne ali debetne kartice. Ko bo vaša kartica odobrena, vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo naročila. Kreditna kartica bo obremenjena na datum odpošiljanja naročila.

OBVESTILO: Zaradi preprečevanja širjenja okužbe vas obveščamo, da bo plačilo izdelkov do nadaljenga mogoče le s kartico (Visa, Mastercard ali Maestro). Gotovinskega poslovanja zato v teh izrednih razmerah ne bo med plačilnimi sredstvi. 

Prosimo vas za razumevanje in podporo pri družbeno odgovornem ravnanju. 

Vaše zakonske pravice

Če je blago, ki vam ga dostavimo, poškodovano ali napačno opisano, imate kot stranka zakonske pravice v skladu z veljavnimi kogentnimi predpisi, ki urejajo prodajo blaga potrošnikom. Blago ima stvarne napake, če ni v skladu s prodajno pogodbo glede količine, kakovosti in lastnosti, ali če blago ni primerno za namen, za katerega je bilo pridobljeno.

Uporabili smo vse možne tehnične varnostne ukrepe, da bi kar se da realno prikazali barve našega blaga. Kljub temu si pridržujemo pravico do morebitnih odstopanj barv, prikazanih v tej spletni trgovini, od dejanskih barv našega blaga.

Določbe teh splošnih pogojev poslovanja ne omejuje vaših obveznih zakonskih pravic.

V primeru stvarnih napak na dostavljenem blagu, nas o tem čim prej obvestite, v vsakem primeru pa v roku dveh mesecev od dne, ko ste napako odkrili. Upravičeni ste do brezplačnega popravila blaga ali do brezplačne zamenjave blaga z napako, če s tem nimamo nesorazmernih stroškov. Če blaga z napako ni mogoče popraviti, ste upravičeni do brezplačne zamenjave blaga. Blago z napako lahko vedno zamenjamo, razen če bi vam s tem povzročili nesorazmerne stroške.

Če ne delujemo skladno s pogodbo, smo odgovorni za vso predvidljivo izgubo in škodo, ki ste jo utrpeli zaradi naše malomarnosti ali kršitve pogodbe. Izguba ali škoda je predvidljiva, če je očitno posledica naše kršitve ali če smo jo skupaj z vami razumno predvideli ob sklenitvi pogodbe.

V nobenem primeru ne izključujemo odgovornosti za smrt ali telesne poškodbe, do katerih je prišlo zaradi naše malomarnosti, prevare ali namerne napačne predstavitve.

Garancija

Poleg zakonskih pravic vam VELUX zagotavlja (eno) 1 leto garancije za blago, ki ste ga kupili v tej spletni trgovini. Pogoji garancije so navedeni v ločeni garanciji VELUX, ki jo najdete na naši spletni strani. Pogoji garancije na noben način ne vplivajo na vaše zakonske pravice.

Več informacij o garanciji za VELUX izdelke.

Pravica do odstopa/preklica

Imate pravico do odstopa od pogodbe v roku štirinajstih (14) dni, ne da bi morali navesti razlog za to.

Rok za odstop poteče po štirinajstih (14) dneh od datuma, na katerega ste vi ali tretja oseba, ki ni prevoznik in ste jo sami določili, prevzela blago ali če se prodajna pogodba nanaša na več kosov blaga, ki ste ga naročili v enem naročilu, mi pa smo ga dostavili posamezno - štirinajst (14) dni od dneva, na katerega ste vi ali tretja oseba, ki ni prevoznik in ste jo izbrali sami, prevzela v last zadnji kos blaga.

Pri uveljavljanju pravice do odstopa nas (glejte kontaktne podatke spodaj) morate o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti, faksu ali elektronski pošti). Uporabite lahko priloženi vzorčni odstopni obrazec, vendar to ni obvezno.

Prosimo vas, da pri uveljavljanju pravice do odstopa navedete ime in kontaktne podatke (naslov, telefonsko številko in naslov e-pošte), številko naročila in podatke o blagu, v zvezi s katerim želite odstopiti od prodajne pogodbe, da bomo lahko identificirali vaše naročilo.

Pogoj upoštevanja roka za odstop od pogodbe je, da sporočilo o uveljavljanju pravice do odstopa pošljete pred iztekom obdobja za odstop.

Učinki odstopa

Če odstopite od te pogodbe, vam bomo nemudoma in v nobenem primeru ne pozneje kot štirinajst (14) dni od takrat, ko nas obvestite o vaši odločitvi, da boste odstopili od te pogodbe, vrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dostave (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali zaradi vaše izbire vrste dostave, ki se razlikuje od najcenejše oblike standardne dostave, ki jo ponujamo),. Vračilo bomo izvedli po isti poti, kot ste jo vi uporabili za plačilo prvotne transakcije, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače; v vsakem primeru zaradi tega ne boste imeli dodatnih stroškov. Vračilo lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga ali predložitve potrdila, da ste nam blago poslali nazaj - kar je hitreje.

Blago nam boste nemudoma in v nobenem primeru ne pozneje kot štirinajst (14) dni od takrat, ko nas obvestite o vaši odločitvi, da boste odstopili od te pogodbe poslali ali izročili na spodnji naslov.

Rok za vračilo blaga je štirinajst (14) dni.

Neposredne stroške vračila blaga krijete sami.

Odgovorni ste za kakršno koli zmanjšano vrednost blaga zaradi uporabe, razen uporabe, ki je nujno potrebna za ugotavljanje vrste, značilnosti in delovanja blaga.

Naša ugotovitev zmanjšane vrednosti blaga

Za ugotavljanje narave, lastnosti in delovanja blaga z njim ravnate in ga pregledate (i) z vso potrebno skrbnostjo in (ii) na način, kot bi to lahko običajno počeli v trgovini. Če z blagom ravnate ali ga pregledujete na kakršen koli drugačen način, lahko to zmanjša njegovo vrednost, zaradi česar bomo ustrezno zmanjšali znesek vračila. Morebitno zmanjšanje vrednosti blaga ugotavljamo v vsakem primeru posebej. Lahko odprete škatlo, previdno preverite tkanino in barvo blaga, pri odpiranju pa ne smete poškodovati škatle. Če je škatla uničena, lahko pričakujete, da se bo štelo, da je vrednost blaga zmanjšana. Vsaka namestitev blaga lahko prav tako pomeni zmanjšano vrednost blaga. Naj vas opozorimo, da ste v času, ko je blago v vaši posesti in vse do trenutka, ko nam ga vrnete, vi odgovorni za škodo, ki nastane na njem.

Veljavno pravo in krajevna pristojnost

Za pogodbe, sklenjene prek te spletne trgovine, velja pravo Slovenije in Slovenska sodišča so pristojna za reševanje morebitnih sporov iz naslova pogodb, sklenjenih prek te spletne trgovine. Spori med trgovcem in stranko se lahko rešijo tudi preko alternativnih oblik. Od 15.1.2016 je v EU na voljo Alternative and Online Dispute Resolution: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

 

 

VELUX Slovenija d.o.o.,
Matična: 5933951,
Ljubljanska c 51A, 1236 Trzin,
tel. 01-724-68-68,
fax. 01-724-68-69
velux@velux.si