Potrebujete pomoč?

Zahvaljujemo se vam za izkazan interes za izdelke VELUX. Za dodatno pomoč poglejte na pogosta vprašanja ali nas kontaktirajte preko spodnjih povezav.

Vračila

Pravica do odstopa/preklica

Imate pravico do odstopa od pogodbe v roku štirinajstih (14) dni, ne da bi morali navesti razlog za to.

Rok za odstop poteče po štirinajstih (14) dneh od datuma, na katerega ste vi ali tretja oseba, ki ni prevoznik in ste jo sami določili, prevzela blago, ali, če se prodajna pogodba nanaša na več kosov blaga, ki ste ga naročili v enem naročilu, mi pa smo ga dostavili posamezno - štirinajst (14) dni od dneva, na katerega ste vi ali tretja oseba, ki ni prevoznik in ste jo izbrali sami, prevzela v last zadnji kos blaga.

Pri uveljavljanju pravice do odstopa nas (glejte kontaktne podatke spodaj) morate o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti, ali elektronski pošti). Uporabite lahko priloženi vzorčni odstopni obrazec, vendar to ni obvezno.

Prosimo vas, da pri uveljavljanju pravice do odstopa navedete ime in kontaktne podatke (naslov, telefonsko številko in naslov e-pošte), številko naročila in podatke o blagu, v zvezi s katerim želite odstopiti od prodajne pogodbe, da bomo lahko identificirali vaše naročilo.

Pogoj upoštevanja roka za odstop od pogodbe je, da sporočilo o uveljavljanju pravice do odstopa pošljete pred iztekom obdobja za odstop.

Učinki odstopa

Če odstopite od te pogodbe, vam bomo nemudoma in v nobenem primeru ne pozneje kot štirinajst (14) dni od takrat, ko nas obvestite o vaši odločitvi, da boste odstopili od te pogodbe, vrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dostave (z izjemo dodatnih stroškov, ki so nastali zaradi vaše izbire vrste dostave, ki se razlikuje od najcenejše oblike standardne dostave, ki jo ponujamo),. Vračilo bomo izvedli po isti poti, kot ste jo vi uporabili za plačilo prvotne transakcije, razen če se izrecno ne dogovorimo drugače; v vsakem primeru zaradi tega ne boste imeli dodatnih stroškov. Vračilo lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga ali predložitve potrdila, da ste nam blago poslali nazaj - kar je hitreje.

Blago nam boste nemudoma in v nobenem primeru ne pozneje kot štirinajst (14) dni od takrat, ko nas obvestite o vaši odločitvi, da boste odstopili od te pogodbe poslali ali izročili na spodnji naslov.

Rok za vračilo blaga je štirinajst (14) dni.

Neposredne stroške vračila blaga krijete sami.

Odgovorni ste za kakršno koli zmanjšano vrednost blaga zaradi uporabe, razen uporabe, ki je nujno potrebna za ugotavljanje vrste, značilnosti in delovanja blaga.

Naša ugotovitev zmanjšane vrednosti blaga

Za ugotavljanje narave, lastnosti in delovanja blaga z njim ravnate in ga pregledate (i) z vso potrebno skrbnostjo in (ii) na način, kot bi to lahko običajno počeli v trgovini. Če z blagom ravnate ali ga pregledujete na kakršen koli drugačen način, lahko to zmanjša njegovo vrednost, zaradi česar bomo ustrezno zmanjšali znesek vračila. Morebitno zmanjšanje vrednosti blaga ugotavljamo v vsakem primeru posebej. Lahko odprete škatlo, previdno preverite tkanino in barvo blaga, pri odpiranju pa ne smete poškodovati škatle. Če je škatla uničena, lahko pričakujete, da se bo štelo, da je vrednost blaga zmanjšana. Vsaka namestitev blaga lahko prav tako pomeni zmanjšano vrednost blaga. Naj vas opozorimo, da ste v času, ko je blago v vaši posesti in vse do trenutka, ko nam ga vrnete, vi odgovorni za škodo, ki nastane na njem.

Kontakt

Telefon: 01 724 68 68
Email: velux@velux.si